Zašto je važno podmazivanje nožića?
a

Zašto je važno podmazivanje nožića?
Neravni i neprecizni rezovi i zagušenja, samo su neki od problema mašina za šišanje. Ako se pitate, da li je ova mašinica pokvarena? Razmislite malo. Opustite se! To je ono na šta se većina korisnika žali. Pre nego što je bacite u smeće prvo pogledajte vašu mašinu. Ako naiđete na ovaj problem, rešenje je jednostavno: očistite i podmažite mašinu.
Ako šišate konstantno morate staviti ulje na nožiće između dva šišanja. Nožići funkcionišu kao makaze klizeći jedan preko drugog velikom brzinom i velike su šanse da dođe do pregrevanja. Ulje pomaže da nožići klize glatko sprečavajući trenje koje uzrokuje pregrevanje.
Ako ste kupili novu mašinicu za šišanje ulje je obično uključeno u standardnu opremu kao i četkica za čišćenje nožića.
Prednosti podmazivanja nožića:
• Sprečava pojavu rđe,
• Maksimizuje performanse,
• Ravni rezovi,
• Održava nožiće hladnim,
• Nožići duže ostaju oštri
Kako staviti ulje na nožiće?
1. Isključite trimer i koristeći četkicu koja je došla kao dodatni pribor (četkica za zube takođe može da posluži) očistite ostatke kose,
2. Uključite trimer i kapnite po 1 kapljicu ulja na mesta prikazana na slici,
3. Uzmite parče suve tkanine i obrišite ostatak ulja sa površine nožića
-Ponestalo mi je ulja za mašinicu. -Mogu li koristiti ulje za kuvanje? -Da li postoji zamena?
Nikad ne korirstite jestivo ulje kao zamenu jer će opteretiti vašu mašinicu, dodatno. Ulja za mašinice su lagana i mogu se nositi sa visokom temperaturom. Jestiva ulja imaju tendenciju sagorevanja na visokoj temperaturi. Ne zaboravite da nožići rade veoma brzo i izazivaju veliko trenje, samim tim i visoku temperaturu.
Postoje mnoge sugestije na internetu o zamenama za ulje za mašinice, ali za najbolje rezultate uvek koristite predložena maziva za vaše nožiće. Budite uvek dobro snabdeveni za slučaj da iz bočice ništa ne izlazi. Uvek se obezbedite sa dodatnim zalihama ulja.